Amb aquest informe la Generalitat de Catalunya s’afegeix a altres administracions que ja apliquen el pressupost de gènere. D’acord amb l’últim informe de la OECD, publicat el 2019, disset dels seus països membres ja apliquen el pressupost de gènere, entre els quals s’hi troben els Pressupostos Generals de l’Estat. En l’àmbit autonòmic destaca la Junta d’Andalusia que després d’anys d’experiència l’any 2007 va desenvolupar la metodologia d’anàlisi del pressupost anomenada G+, així com el Govern de les Illes Balears i el Govern de la Comunitat Valenciana.
El pressupost del 2020 va incloure per primera vegada un apartat destinat a la perspectiva de gènere en els pressupostos de la Generalitat dins la memòria explicativa. En aquest apartat es calculava la bretxa salarial dels colꞏlectius inclosos dins del Pla d’Igualtat i es vinculava per primera vegada les actuacions del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere de la Generalitat de Catalunya (PEPIG) amb els programes pressupostaris. D’aquesta manera es mostraven quins programes pressupostaris contribuïen als eixos del PEPIG i als objectius estratègics.
El pressupost 2022 de la Generalitat de Catalunya conté un seguit de millores que suposen un salt endavant en la incorporació de la perspectiva de gènere i es veuen recollides en aquest l’informe de perspectiva de gènere del pressupost.